Κρυοσυντήρηση ωαρίων και ποσοστά επιτυχίας

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Fertility and Sterility τον Ιούλιο 2022 (Druckenmiller Cascante et al., 2022), η ηλικία στην οποία οι ασθενείς κρυοσυντηρούν τα ωάριά τους, καθώς και ο αριθμός των ώριμων ωαρίων που αποψύχονται, καθορίζουν τα ποσοστά γεννήσεων. 

Η ηλικία στην οποία οι ασθενείς κρυοσυντηρούν τα ωάριά τους επηρεάζει το ποσοστό γεννήσεων. Ασθενείς που κρυοσυντηρούν τα ωάρια τους πριν την ηλικία των 38 ετών έχουν ποσοστό γεννήσεων 51%, το οποίο είναι ψηλότερο από αυτό σε ασθενείς ηλικίας 38-40 και άνω των 41 χρονών. Αυτό σημαίνει ότι όσο νεότεροι είναι οι ασθενείς κατά την κρυοσυντήρηση ωαρίων, τόσο ψηλότερο το ποσοστό επιτυχίας. 

Ο αριθμός των ώριμων ωαρίων που αποψύχονται επηρεάζει το ποσοστό γεννήσεων. Για παράδειγμα, ασθενείς με λιγότερα από 10 ωάρια, είχαν χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων από αυτούς που είχαν περισσότερα από δέκα ωάρια για απόψυξη. Ασθενείς νεότεροι των 38 χρόνων που είχαν περισσότερα από 20 ωάρια για απόψυξη, είχαν ψηλότερα ποσοστά επιτυχίας από αυτούς με λιγότερα από 20 ωάρια. 

Conclusions: 

Όσο νεότεροι ήταν οι ασθενείς κατά την κρυοσυντήρηση ωαρίων, τόσο ψηλότερο ήταν και το ποσοστό επιτυχίας. Επίσης, oι ασθενείς που είχαν περισσότερα από είκοσι ώριμα ωάρια για απόψυξη, είχαν ψηλότερα ποσοστά επιτυχίας από εκείνους με λιγότερα ωάρια. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.