Εξωσωματική με Δωρεά Σπέρματος

Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου τα σπερματοζωάρια έχουν σοβαρές ανωμαλίες.

Η δωρεά σπέρματος δίνει την δυνατότητα σε μονήρεις γυναίκες να αποκτήσουν παιδί με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Η δωρεά σπέρματος δίνει την δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια γυναικών να αποκτήσουν παιδί με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Εφαρμόζεται κυρίως όταν ο σύντροφός δεν έχει καθόλου σπερματοζωάρια

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα δοτών σπέρματος διαφορων εθνικοτήτων

Σχετικά με τη θεραπεία

Η χρήση δότη σπέρματος για επίτευξη εγκυμοσύνης είναι μία ευρέως διαδεδομένη διαδικασία και εφαρμόζεται κυρίως όταν ο σύντροφός δεν έχει καθόλου σπερματοζωάρια ή παρουσιάζει σοβαρές ανωμαλίες στη συγκέντρωση, κίνηση και μορφολογία του σπέρματος. Η διαδικασία εφαρμόζεται επίσης όταν ο σύντροφος φέρει κληρονομικό γενετικό σύνδρομο και κατα αυτό το τρόπο η απόκτηση υγιούς παιδιού δεν είναι εφικτή.

Τέλος η δωρεά σπέρματος δίνει την δυνατότητα σε μονήρεις γυναίκες ή ομόφυλα ζευγάρια γυναικών να αποκτήσουν παιδί με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εάν και εφόσον είναι επιτρεπτό από τη νομοθεσία κάθε χώρας.

IVF with Sperm donor

Επιλογή Δότη

Στη κλινική Πεδιαίος προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα δοτών σπέρματος διαφορων εθνικοτήτων και χαρακτηριστικών δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ασθενείς να κάνουν την ιδανική επιλογή του επιθυμητού προφίλ. Το κέντρο μας είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της αμερικανικής τράπεζας σπέρματος του Σιάτλ (Seattle Sperm Bank) και επιπρόσθετα συνεργαζόμαστε με διάφορες ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως η Cryos (Δανία) και η European Sperm Bank (Δανία).

Η επιλογή του δότη και της τράπεζας εναπόκειται αποκλειστικά στον ασθενή μαζί με την δική μας καθοδήγηση όπου χρειάζεται για τις επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα. O ασθενής θα κληθεί να διαλέξει τον δότη μέσα από σειρά επιλογών που θα του δοθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου μας.

Αντιστοίχιση

Στο αρχικό στάδιο ο ασθενής συμπληρώνει το ειδικό έντυπο (Φόρμα 2) το οποίο αναγράφονται τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του δότη π.χ. χρώμα μαλλιών, ματιών, ύψος, βάρος, ομάδα αίματος, εκπαίδευση κοκ. Στο έντυπο συμπληρώνονται και τα χαρακτηριστικά του δέκτη έτσι ώστε να γίνει επιλογή παρόμοιου προφίλ, εφόσον αυτό είναι επιθυμητό.


Ο ασθενής έχει την δυνατότητα από μόνος του να ερευνήσει διαδικτυακά τις τράπεζες σπέρματος, για εξεύρεση του επιθυμητού δότη. Το κέντρο μας μπορεί να οργανώσει την μεταφορά του δείγματος στη Κύπρο από οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσμο που ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Λήψη φόρμας 2
Sperm Donor Matching
sperm donor Anonymity

Ανωνυμία

Για τους ασθενείς που κατοικούν στη Κύπρο, η δωρεά σπέρματος είναι μία ανώνυμη διαδικασία, δηλαδή η οικογένεια και ο δότης παραμένουν ανώνυμοι μεταξύ τους καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης κανένα στοιχείο ταυτοποίησης του δότη, όπως φωτογραφικό υλικό, δεν μπορεί να δοθεί στον ασθενή.

Για τους ασθενείς που κατοικούν στο εξωτερικό, ακολουθούμε τους κανονισμούς της χώρας προέλευσης τους σχετικά με την ανωνυμία της δωρεάς σπέρματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εμαιλ: coord@pedieosivf.com.cy
Τηλ: +357 22670850
Τηλεφωνήστε μας ή επισκεφθείτε το γραφείο μας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις εντός 24 ωρών τις εργάσιμες ημέρες.