Εμβρυομεταφορά παγωμένων εμβρύων

Παράκαμψη των αρνητικών επιπτώσεων των φαρμάκων διέγερσης

Υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε σύγκριση με τους νέους κύκλους

Αυξημένο ποσοστό εγκυμοσύνης ανά διεγερμένο κύκλο

Χρησιμοποιείται για επιπλέον έμβρυα για την αποφυγή πρόσθετων κύκλων

Χρησιμοποιήθηκε μετά από βιοψία για γενετικούς ελέγχους, εκκρεμείς αποτελέσματα

Σχετικά με τη θεραπεία

Το υψηλό ποσοστό επιβίωσης αυτής της μεθόδου είναι ένα ισχυρό εργαλείο έτσι ώστε το εργαστήριό μας να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας ανά κύκλο διέγερσης, με εμβρυομεταφορά πέραν της μιας φοράς.

Το πρόγραμμα της κρυοσυντήρησης με την μέθοδο της υαλοποίησης, εφαρμόζεται στο Kέντρο μας από το 2007. Το πρόγραμμα της κρυοσυντήρησης με την μέθοδο της υαλοποίησης, εφαρμόζεται στο Kέντρο μας από το 2007.

Frozen Embryo Transfer

Το υψηλό ποσοστό επιβίωσης αυτής της μεθόδου είναι ένα ισχυρό εργαλείο έτσι ώστε το εργαστήριό μας να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας ανά κύκλο διέγερσης, με εμβρυομεταφορά πέραν της μιας φοράς.  Η υαλοποίηση έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη πιο σημαντική ανακάλυψη στο πεδίο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, μετά από τη Μικρογονιμοποίηση (ICSI), λόγω της σημασίας της στην ρουτίνα του εργαστηρίου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.  Έχει αποδειχθεί ότι στους κύκλους με διέγερση η δεκτικότητα του ενδομητρίου είναι μειωμένη λόγω των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη διέγερση.  Έτσι, μια μεταγενέστερη εμβρυομεταφορά κατεψυγμένων εμβρύων θα μπορούσε να παρακάμψει αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα και να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη με παρόμοιο ή ακόμη υψηλότερο ποσοστό εγκυμοσύνης από τους φρέσκους κύκλους.  Στο Κέντρο μας είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της ιδέας, αλλά περισσότερες μελέτες πρέπει να γίνουν πριν υιοθετήσουμε την στρατηγική υαλοποίησης όλων των εμβρύων.

Η υαλοποίηση των εμβρύων στο ‘Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος’ χρησιμοποιείται για:

Φύλαξη υπεράριθμων εμβρύων από κύκλο μιας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Κύκλους πτωχών απαντητριών (Poor Responder Cycles) (γυναίκες άνω των 39, ή σε Εμμηνόπαυση, ή με χαμηλό ΑMH).

Έμβρυα καλής ποιότητας που προκύπτουν από φυσικούς ή χαμηλής διέγερσης κύκλους, μπορούν να υαλοποιηθούν. Συνήθως ο μέγιστος αριθμός εμβρύων καλής ποιότητας που προκύπτουν από έναν κύκλο είναι 1 με 2 έμβρυα. Όταν έμβρυα αρκετά καλής ποιότητας προκύψουν και υαλοποιηθούν, προγραμματίζεται εμβρυομεταφορά παγωμένων εμβρύων και έτσι επιτυγχάνεται μεγιστοποίηση για πιθανότητας εγκυμοσύνης .

Ασθενείς με κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών.

Σε αυτή τη περίπτωση η εμβρυομεταφορά γίνεται σε ένα μελλοντικό κύκλο χωρίς διέγερση ωοθηκών και έχει ποσοστό επιτυχίας παρόμοιο με εμβρυομεταφορά κατά τη διάρκεια φρέσκου κύκλου.

Σε περιπτώσεις όπου τα έμβρυα πρέπει να γίνουν βιοψία για γενετικές ανωμαλίες

Στις θεραπείες αυτές τα έμβρυα καταψύχονται μετά την διαδικασία της βιοψίας, την πέμπτη μέρα της ανάπτυξης τους για να δοθεί χρόνος να πραγματοποιηθεί ο γενετικός έλεγχος των εμβρύων. Τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης υποδεικνύουν τα υγιή έμβρυα, τα οποία επιλέγονται για εμβρυομεταφορά σε μεταγενέστερο κύκλο.

Η διαδικασία μας

Medication

1. Φαρμακευτική αγωγή

Η ετοιμασία του ενδομητρίου αρχίζει την δεύτερη μέρα του κύκλου με την χορήγηση οιστρογόνων υπο μορφή χαπιών. Η ασθενής επισκέπτεται τον γιατρό για υπερηχογράφημα την 5-6 μέρα του κύκλου και για αιματολογική εξέταση για ανίχνευση του επιπέδου οιστραδιόλης. Η ετοιμασία του ενδομήτριου χρειάζεται περίπου 12 με 14 ημέρες.

Όταν τα επίπεδα ορμονών και η ανάπτυξη του ενδομήτριου φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, η γυναίκα αρχίζει προγεστερόνη η οποία είναι απαραίτητη για την τελική ετοιμασία του ενδομήτριου και την υποστήριξη ανάπτυξης του εμβρύου.

Embryo transfer treatment

2. Embryo transfer

Τα κατεψυγμένα έμβρυα αποψύχονται και μεταφέρονται στην μήτρα τρεις ή πέντε μέρες μετά την χορήγηση προγεστερόνης.

Laser Assisted Hatching

3. Υποβοηθούμενη Εκκόλαψη με Laser

Στο κέντρο μας πραγματοποιούμε Υποβοηθούμενη Εκκόλαψη με χρήση Laser σε όλα τα έμβρυα πριν την εμβρυομεταφορά, σαν μεθοδο ρουτινας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: coord@pedieosivf.com.cy
Τηλ: +357 22670850
Τηλεφωνήστε μας ή επισκεφθείτε το γραφείο μας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις εντός 24 ωρών τις εργάσιμες ημέρες.