Εξωσωματική με Δωρεά Ωαρίων

Εγγύηση βλαστοκύστης

Γενετικός έλεγχος για 303 γονίδια

Πρόγραμμα δωρεάς Φρέσκα και Παγωμένα

Όλες οι εθνοτικές ομάδες είναι διαθέσιμες

Σχετικά με τη Θεραπεία

Η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια δοτριας είναι μια επιλογή γονιμότητας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και όπου η μητέρα δεν μπορεί να παράγει βιώσιμα ωάρια. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση ωαρίων από μια προσεκτικά ελεγμένη και υγιή δότρια. Τα ωάρια των δοτριων γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συντρόφου ή του δότη σε εργαστηριακό περιβάλλον, δημιουργώντας τα έμβρυα.

Αυτά τα έμβρυα στη συνέχεια μεταφέρονται στη μήτρα της ασθενούς, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης. Η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια δότριας προσφέρει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες γονιμότητας που σχετίζονται με τα ωάρια, παρέχοντας ένα μονοπάτι προς τη γονεϊκότητα χρησιμοποιώντας υγιή και υψηλής ποιότητας ωάρια δότριας.

IVF with egg donor

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από αυτή τη θεραπεία;

Η δωρεά ωαρίων ακολουθείται από γυναίκες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ωάρια για να τεκνοποιήσουν. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα χρειάζεται να προχωρήσει με δωρεά ωαρίων:

 • Ανεπάρκεια ωοθηκών
 • Πρόωρη εμμηνόπαυση
 • Βλάβη ωοθηκών μετά από εγχείρηση, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία
 • Κληρονομικές γενετικές παθήσεις
 • Επανειλημμένη ανεπάρκεια ανταπόκρισης ωοθηκών σε προηγούμενους κύκλους εξωσωματικής

Ποσοστά Επιτυχίας

Τα ποσοστά επιτυχίας μας σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης με φρέσκα και παγωμένα ωάρια δοτριών το 2019 ήταν στο 79%. Η πιο πάνω γραφική παράσταση παρουσιάζει τα ποσοστά επιτυχίας μας σε εγκυμοσύνες του 2019 σε σύγκριση με τα πιο πρόσφατα ποσοστά επιτυχίας της SART (Society For Assisted Reproductive Technology), Οργανισμός Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τα οποία συνδυάζουν τα δημοσιευμένα αποτελέσματα όλων των κέντρων στις ΗΠΑ που παρέχουν θεραπείες εξωσωματικής με φρέσκα και παγωμένα ωάρια δοτριών.

Κλινική Πεδιαίος

2019

79%

2018

61%

2017

59%

2016

62%

SART (US)

2018

50%
egg donors cyprus

Οι Δότριες μας

Έχουμε ποικίλες εθνικότητες δοτριών, που προέρχονται από πολλά διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, επομένως είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Οι δότριες μας περνούν από μια πολύ αυστηρή διαδικασία ελέγχου που συμμορφώνεται με το EU Tissues and Cells Directive, Health Canada, τον FDA (ΗΠΑ) και το HFEA στο Ηνωμένο Βασίλειο (Human Fertilization and Embryology Authority). Περιλαμβάνει:

 • Φυσική αξιολόγηση
 • Ορμονικός ελεγχος AMH για τα επίπεδα γονιμότητας
 • Ερωτηματολόγιο προσυμπτωματικού ελέγχου που περιλαμβάνει το δικό τους ιατρικό ιστορικό και της οικογένειάς τους
 • ΣΜΝ
 • Ψυχολογική αξιολόγηση Γενετικός έλεγχος για 303+ γονίδια.

Αυτό το επίπεδο γενετικών εξετάσεων είναι ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο στη θεραπεία δωρεάς ωαρίων.

Βρείτε Δότρια Ωαρίων

ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο στη θεραπεία δωρεάς ωαρίων

At Pedieos IVF Center, we are committed to utilizing the most advanced techniques and technologies to provide you with the best possible experience and outcomes. Your well-being and success are our top priorities, and we take every measure to ensure that your journey is supported by the highest standards of care.

Our comprehensive genetic testing represents one of the most advanced standards in the field of egg donation treatment. Identifying mutations potentially predisposing to genetic conditions helps us make well-informed decisions, reduce the risk of hereditary conditions, and provide a higher level of confidence in the donation selection process.

Γενετικός έλεγχος για 303 γονίδια

Όλες οι δότριες ελέγχονται για εώς και 303+ υπολειπόμενα γονίδια, συμπεριλαμβανομένων των γονιδίων της Κυστικής Ίνωσης (CF), του συνδρόμου Ευθραύστου Χ (Fragile X Syndrome), της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και της Θαλασσαιμίας. Επιπρόσθετα πραγματοποιείται εξέταση καρυοτύπου. Αυτό το επίπεδο γενετικών εξετάσεων είναι ένα από τα ανώτερα στον κόσμο όσον αφορά τις θεραπείες που γίνονται με δωρεά ωαρίων.

Karyotyping

Karyotyping allows us to examine the structure and number of chromosomes in a donor’s cells, helping to identify any potential chromosomal abnormalities. This crucial step adds an extra layer of thoroughness to our screening process and further enhances the quality and reliability of the egg donation treatment.

Πρόσβαση στο DNA της δότριας επ-αόριστον

Κάτι που πιστεύουμε ότι είναι μοναδικό για την Τράπεζα Ωαρίων μας είναι ότι διατηρούμε δείγματα DNA για όλες τις δότριες επ-αόριστον, επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε τυχόν επιπρόσθετες εξετάσεις στο μέλλον εάν χρειαστεί.

Η Ιστορία μας

Το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος ασχολείται με τη Δωρεά Ωαρίων από την αρχή της ιστορίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σε μια από τις σημαντικότερες μας επιτυχίες, το βιβλίο ρεκόρ Guiness δημοσίευσε το επίτευγμα μας το 1992 & 1993

MISSING

Εγγύηση

Προσφέρουμε τα παρακάτω πακέτα και εγγυήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι το σπέρμα που χρησιμοποιείται πληροί τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και είναι φυσιολογικό.

CLASSIC
2 Βλαστοκύστες
Γενετικός έλεγχος: 0 γονίδια
GOLD
2 Βλαστοκύστες
Γενετικός έλεγχος: 3 γονίδια
PLATINUM
2 Βλαστοκύστες
Γενετικός έλεγχος: 303+ γονίδια
 • Εάν σχηματιστούν λιγότερες βλαστοκύστες από τις εγγυημένες, θα αντικαταστήσουμε τα ωάρια έως και δύο φορές σε μια προσπάθεια να τηρήσουμε την συμφωνημένη παγκόσμια εγγύηση.
 • Τα ωάρια που θα αντικατασταθούν μπορεί να είναι είτε από την ίδια δότρια (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τους) ή από νέα δότρια. Εάν δεν υπάρχουν άλλα ωάρια από την ίδια δότρια, η διαδικασία εύρεσης δότριας θα ξεκινήσει ξανά για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή εναλλακτική λύση.
 • Στην απίθανη περίπτωση που δεν σχηματιστούν βλαστοκύστες, ο ασθενής λαμβάνει πλήρη αποζημίωση και δεν έχει καμία οικονομική υποχρέωση έναντι του Κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης Pedieos.
 • Όταν η εγγύηση είναι για 1 ή 2 βλαστοκύστες, ή έμβρυα 3ης μερας, εννοούμε σαν ελάχιστη εγγύηση. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα έμβρυα. Αν δημιουργηθούν περισσότερα από τα εγγυημένα έμβρυα, εννοείται πως θα δοθούν στους ασθενείς χωρίς επιπλέον χρέωση.

Τι περιλαμβάνεται;

 • Εισαγωγή και Διαχείριση ασθενούς
 • Συντονισμός κύκλου
 • Παρακολούθηση και προετοιμασία δότριας
 • Φαρμακευτική αγωγή και αποζημίωση δότριας
 • Ωοληψία και αναισθησία
 • Προετοιμασία σπέρματος
 • Γονιμοποίηση και καλλιέργεια εμβρύων (ICSI αν χρειαστεί)
 • Πρώτη εμβρυομεταφορά
 • Πρώτη εξέταση εγκυμοσύνης (Ποσοτικό hCG)

Δεv Συμπεριλαμβάνονται

 • Αιματολογικές εξετάσεις δέκτριας
 • Παρακολούθηση και προετοιμασία δέκτριας
 • Φαρμακευτική αγωγή δέκτριας

Επιπρόσθετες Υπηρεσίες

 • Γενετικός έλεγχος παροχέα σπέρματος
 • Ανάλυση σπέρματος
 • Βιοψία εμβρύων (PGT)
 • Κρυοσυντήρηση και φύλαξη εμβρύων
 • Εμβρυομεταφορές κατεψυγμενων εμβρυων.

Ανωνυμία

Κάθε χώρα έχει τη δική της πολιτική όσον αφορά την ανωνυμία των δοτριών. Σε χώρες που ακολουθούν την πολιτική της ανωνυμίας, το παιδί και οι γονείς δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη. Εάν η διαδικασία είναι μη-ανώνυμη, το παιδί (αλλά όχι οι γονείς) μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη σε μια συγκεκριμένη ηλικία (14, 16 ή 18 χρονών- σύμφωνα με τη χώρα).

Τράπεζες σπέρματος και ωαρίων σε όλο τον κόσμο είναι αναγκασμένες να ακολουθούν τους κανονισμούς και την πολιτική κάθε χώρας όταν αποστέλλουν γαμέτες που θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία εμβρύων και εμβρυομεταφορά. Ασθενείς που κάνουν τη θεραπεία τους στην Κύπρο πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της μη-ανώνυμης διαδικασίας.

Egg donation Anonymity
IVF with Egg donor

Όριο ηλικίας

Το ανώτατο όριο ηλικίας για δέκτριες ωαρίων είναι τα 50 έτη. Όσες γυναίκες είναι άνω των 50 ετών, μπορούν να αιτηθούν στο Συμβούλιο Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για εξαίρεση.

Η Διαδικασία μας

IVF with egg donor

1. Επιλογή Κατάλληλης Δότριας

a. Phenotype Matching. You can now look for your own donor on our online database to find the perfect match based on your requirements. There are extensive filters that will help you find a donor that is suitable for you.

Access Donor Database

Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να σας βρούμε εμείς δότρια, μπορείτε να συμπληρώσετε την Φόρμας 2, βάζοντας με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά σας όπως και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της δότριας. Αυτές οι πληροφορίες, σε συνδυασμό με μερικές φωτογραφίες από εσάς, θα χρησιμοποιηθούν για αντιστοίχιση του φαινότυπου σας. Μια από τις συντονίστριες μας θα σας αποστείλει τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά το Προφίλ Δοτριών για να τις μελετήσετε. Εάν δεν είστε εντελώς ικανοποιημένοι με τις επιλογές που θα σας αποσταλούν, η υπεύθυνη συντονίστρια θα σας στείλει επιπλέον επιλογές μέχρι να καταλήξετε στην τελική επιλογή δότριας.

b. Γονότυπος Με την επιλογή γενετικού ελέγχου, η δότρια εξετάζεται για 303 υπολειπόμενα γονίδια. Ο παροχέας σπέρματος (σύζυγος η δότης) μπορεί επίσης να εξεταστεί στα ίδια νοσήματα προς αποφυγή ανάπτυξης εμβρύων με οποιαδήποτε από τις 303 γενετικές ασθένειες που περιλαμβάνει η εξέταση. Αυτός είναι, σήμερα, ο καλύτερος δυνατος έλεγχος όσον αφορά γενετικά νοσήματα σε περιπτώσεις δωρεάς ωαρίων.

Egg donation Preparation

Προετοιμασία

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ωάρια, ο κύκλος σας όπως και ο κύκλος της δότριας θα συγχρονιστούν και η διέγερση θα ξεκινήσει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει υπό την επίβλεψη των γιατρών μας στην κλινική Πεδιαίος και των γιατρών στο δικό σας κέντρο γονιμότητας.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε παγωμένα ωάρια, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας χωρίς να χρειαστεί συντονισμός με τη δότρια.

Γονιμοποίηση & Εμβρυομεταφορά

3. Γονιμοποίηση & Εμβρυομεταφορά

Η δέκτρια και ο σύντροφος της επισκέπτονται την Κύπρο για 3-5 μέρες. Παίρνουμε το φρέσκο δείγμα σπέρματος και γονιμοποιούμε τα ωάρια της δότριας. Η ανάπτυξη των εμβρύων διαρκεί περίπου 3-5 ημέρες και τότε προχωράμε με την εμβρυομεταφορά στη μήτρα της δέκτριας. Εάν ο παροχέας σπέρματος δεν μπορεί να ταξιδέψει, ή η δέκτρια επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κύπρο για μικρότερο χρονικό διάστημα, μπορούμε να συντονιστούμε με την κλινική σας για κρυοσυντήρηση και αποστολή του σπέρματος σε εμάς πριν το ταξίδι σας στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, τα έμβρυα θα δημιουργηθούν και θα βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη έτσι ώστε εσείς να επισκεφτείτε την κλινική μας μόνο τη μέρα της εμβρυομεταφοράς, εξοικονομώντας σημαντικό ταξιδιωτικό χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: coord@pedieosivf.com.cy
Τηλ: +357 22670850
Τηλεφωνήστε μας ή επισκεφθείτε το γραφείο μας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις εντός 24 ωρών τις εργάσιμες ημέρες.