Εξωσωματική με Δωρεά Ωαρίων

Εξωσωματική με Δωρεά Ωαρίων

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας και εγγυήσεις

Εγγύηση βλαστοκύστης

Γενετικός έλεγχος για 302 γονίδια

Πρόγραμμα δωρεάς Φρέσκα και Παγωμένα

Όλες οι εθνοτικές ομάδες είναι διαθέσιμες

Σχετικά με τη Θεραπεία

Το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος υπήρξε πρωτοπόρος στις Θεραπείες Εξωσωματικής, στην Ανάπτυξη Εμβρύων και στην Κρυοσυντήρηση Ωαρίων στην Κύπρο. Εδραιωμένο το 1986 από το Δρ. Κρίνο Μ. Τροκούδη, το κέντρο μας είχε μεγάλη επιρροή στο πεδίο της αναπαραγωγικής ιατρικής σε Κύπρο αλλά και Ελλάδα.

Πιστεύουμε πως η πρακτική μας είναι από τις πρώτες και τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο, και γι’αυτό είμαστε πεπεισμένοι για την εγγύηση που σας προσφέρουμε. Είναι προτεραιότητα μας να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας σε όλα τα στάδια της θεραπείας σας, προσφέροντας σας την καλύτερη εμπειρία.

IVF with egg donor

Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων ακολουθείται από γυναίκες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ωάρια για να τεκνοποιήσουν. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα χρειάζεται να προχωρήσει με δωρεά ωαρίων:

 • Ανεπάρκεια ωοθηκών
 • Πρόωρη εμμηνόπαυση
 • Βλάβη ωοθηκών μετά από εγχείρηση, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία
 • Κληρονομικές γενετικές παθήσεις
 • Επανειλημμένη ανεπάρκεια ανταπόκρισης ωοθηκών σε προηγούμενους κύκλους εξωσωματικής

Ποσοστά Επιτυχίας

Τα ποσοστά επιτυχίας μας σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης με φρέσκα και παγωμένα ωάρια δοτριών το 2019 ήταν στο 79%. Η πιο πάνω γραφική παράσταση παρουσιάζει τα ποσοστά επιτυχίας μας σε εγκυμοσύνες του 2019 σε σύγκριση με τα πιο πρόσφατα ποσοστά επιτυχίας της SART (Society For Assisted Reproductive Technology), Οργανισμός Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τα οποία συνδυάζουν τα δημοσιευμένα αποτελέσματα όλων των κέντρων στις ΗΠΑ που παρέχουν θεραπείες εξωσωματικής με φρέσκα και παγωμένα ωάρια δοτριών.

Κλινική Πεδιαίος

2019

79%

2018

61%

2017

59%

2016

62%

SART (US)

2018

50%
egg donors cyprus

Οι Δότριες μας

Η τράπεζα ωαρίων μας αποτελείται από δότριες σε μεγάλη ποικιλία εθνικοτήτων χάρη στη μοναδική γεωγραφική θέση της Κύπρου και την παρουσία μεγάλων πολυεθνικών ομάδων από άτομα σε ηλικία αναπαραγωγής, φοιτητές και άλλα. Οι δότριες μας εξετάζονται και ελέγχονται κατά τη διάρκεια μιας πολύ αυστηρής διαδικασίας, η οποία περιγράφεται εκτενέστερα στη σελίδα «Τράπεζα Ωαρίων Αφροδίτη»

 • Επιλογή μεταξύ φρέσκων και κατεψυγμένων (κρυοσυντηρημένων) ωαρίων για θεραπεία
 • Επιλογή εκτέλεσης της εμβρυομεταφοράς: σε κλινική γονιμότητας κοντά σας ή στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος στην Κύπρο.
Βρείτε Δότρια Ωαρίων

Η Ιστορία μας

Το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος ασχολείται με τη Δωρεά Ωαρίων από την αρχή της ιστορίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σε μια από τις σημαντικότερες μας επιτυχίες, το βιβλίο ρεκόρ Guiness δημοσίευσε το επίτευγμα μας το 1992 & 1993

Δεδομένου ότι το σπέρμα ειναι μεσα στα φυσιολογικά κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), εγγυόμαστε τα πιο κάτω:

Mini
1
έμβρυο 3ης μέρας
Egg used: 3-4 Eggs
Genetic Testing: Depends on donor selected
Routine Blood Tests
Classic 1
1
Βλαστοκύστες
Egg used: 6+ Eggs
Genetic Testing: Basic
Routine Blood Tests
Classic 2
2
Βλαστοκύστες
Egg used: 8+ Eggs
Genetic Testing: Basic
Routine Type Blood Tests
Premium
2
Βλαστοκύστες
Egg used: 8+ Eggs
Genetic Testing: 302 Recessive Genes
Routine Blood Tests

Αιματολογικές εξετάσεις ρουτίνας: Ομάδα αίματος, ΑΜΗ, Θαλασσαιμία, Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα Γ, HIV, Σύφιλη, Χλαμύδια (PCR), Γονόρροια (PCR) και Κυτταρομεγαλοϊός (CMV)

Αυτοί είναι δωρητές στη βάση δεδομένων μας με χαμηλό υπόλοιπο αριθμό ωαρίων λόγω της υψηλής ζήτησης τα περισσότερα από αυτά έχουν επίσης αποδεδειγμένη γονιμότητα. Μερικοί από αυτούς τους δότες έχουν και 250 γενετικές εξετάσεις και εξετάσεις αίματος ρουτίνας, αλλά άλλοι έχουν μόνο εξετάσεις ρουτίνας αίματος.

Όταν η εγγύηση είναι για 1 ή 2 βλαστοκύστες, ή έμβρυα 3ης μερας, εννοούμε σαν ελάχιστη εγγύηση. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα έμβρυα. Αν δημιουργηθούν περισσότερα από τα εγγυημένα έμβρυα, εννοείται πως θα δοθούν στους ασθενείς χωρίς επιπλέον χρέωση.

Αν δημιουργηθούν λιγότερα από τα εγγυημένα έμβρυα, για παράδειγμα 1 βλαστοκύστη αντί 2, τότε οι ασθενείς έχουν δυο επιλογές: είτε θα χρησιμοποιηθεί η 1 βλαστοκύστη και θα πληρώσουν λιγότερα είτε θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερα ωάρια μέχρι να δημιουργηθούν τουλάχιστον 2 βλαστοκύστες. Αν δε δημιουργηθούν καθόλου έμβρυα, τότε οι ασθενείς δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος.

Συμπεριλαμβάνεται

 • Εισαγωγή και Διαχείριση ασθενούς
 • Συντονισμός κύκλου
 • Παρακολούθηση και προετοιμασία δότριας
 • Φαρμακευτική αγωγή και αποζημίωση δότριας
 • Ωοληψία και αναισθησία
 • Προετοιμασία σπέρματος
 • Γονιμοποίηση και καλλιέργεια εμβρύων (ICSI αν χρειαστεί)
 • Πρώτη εμβρυομεταφορά
 • Πρώτη εξέταση εγκυμοσύνης (Ποσοτικό hCG)

Δεv Συμπεριλαμβάνονται

 • Αιματολογικές εξετάσεις δέκτριας
 • Παρακολούθηση και προετοιμασία δέκτριας
 • Φαρμακευτική αγωγή δέκτριας

Επιπρόσθετες Υπηρεσίες

 • Γενετικός έλεγχος παροχέα σπέρματος
 • Ανάλυση σπέρματος
 • Βιοψία εμβρύων (PGT)
 • Κρυοσυντήρηση και φύλαξη εμβρύων
 • Εμβρυομεταφορές κατεψυγμενων εμβρυων.

Ανωνυμία

Κάθε χώρα έχει τη δική της πολιτική όσον αφορά την ανωνυμία των δοτριών. Σε χώρες που ακολουθούν την πολιτική της ανωνυμίας, το παιδί και οι γονείς δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη. Εάν η διαδικασία είναι μη-ανώνυμη, το παιδί (αλλά όχι οι γονείς) μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη σε μια συγκεκριμένη ηλικία (14, 16 ή 18 χρονών).

Τράπεζες σπέρματος και ωαρίων σε όλο τον κόσμο είναι αναγκασμένες να ακολουθούν τους κανονισμούς και την πολιτική κάθε χώρας όταν αποστέλλουν γαμέτες που θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία εμβρύων και εμβρυομεταφορά. Το Κέντρο Εξωσωματικής Πεδιαίος ακολουθεί την ίδια πολιτική με ασθενείς από το εξωτερικό. Ασθενείς που κάνουν τη θεραπεία τους στην Κύπρο πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της μη-ανώνυμης διαδικασίας.

Egg donation Anonymity
IVF with Egg Donation treatment

Χρήση όλων τον ωαριων μιας δότριας

Αποθαρρύνουμε τη χρήση ολόκληρης δότριας από μια μόνο δέκτρια για τους πιο κάτω λόγους:

 1. Ασθενείς ανά το παγκόσμιο συνήθως επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ή δυο παιδιά μέσω της Εξωσωματικής θεραπείας με Δωρεά Ωαρίων. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται με τη δημιουργία 1-3 εμβρύων καλής ποιότητας, το οποίο απαιτεί τη χρήση λιγότερων από 10 ωαρίων.
 2. Μια καλή δότρια παράγει, σε μέσο όρο, 16-20 ωάρια ανά δωρεά. Αν γονιμοποιηθούν όλα τα ωάρια, θα δημιουργηθούν αρκετά επιπλέον έμβρυα τα οποία δε θα χρησιμοποιηθούν, βάζοντας όλους μας σε ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα.
 3. Τέλος, οι δότριες ωαρίων είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, οπόταν οι δέκτριες με λιγοτερη οικονομικη ανεση δε θα έχουν ιση πρόσβαση σε αυτού του είδους τις θεραπείες.

Όριο ηλικίας

Το ανώτατο όριο ηλικίας για δέκτριες ωαρίων είναι τα 50 έτη. Όσες γυναίκες είναι άνω των 50 ετών, μπορούν να αιτηθούν στο Συμβούλιο Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για εξαίρεση.

Προ-εμφυτευτικός γενετικός έλεγχος των εμβρύων είναι διαθέσιμος σαν προαιρετική προσθήκη κατόπιν αιτήματος. Η χρησιμότητα του προ-εμφυτευτικού ελέγχου σε θεραπείες δωρεάς ωαρίων βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ των ειδικών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε τελικό συμπέρασμα οσον αφορα την ωφελεια που μπορει να υπαρξει. Αυτές οι δοκιμές εκτελούνται στα έμβρυα πριν από τη μεταφορά του εμβρύου.

IVF with Egg donor

Η Διαδικασία μας

IVF with egg donor

1. Επιλογή Κατάλληλης Δότριας

a. Φαινότυπος Μπορείτε τώρα να βρείτε την δότρια που ψάχνετε κατευθείαν απο την ιστοσελίδα μας εδώ – Τράπεζα ωαρίων Αφροδίτη

Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να σας βρούμε εμείς δότρια, μπορείτε να συμπληρώσετε την Φόρμας 2, βάζοντας με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά σας όπως και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της δότριας. Αυτές οι πληροφορίες, σε συνδυασμό με μερικές φωτογραφίες από εσάς, θα χρησιμοποιηθούν για αντιστοίχιση του φαινότυπου σας. Μια από τις συντονίστριες μας θα σας αποστείλει τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά το Προφίλ Δοτριών για να τις μελετήσετε. Εάν δεν είστε εντελώς ικανοποιημένοι με τις επιλογές που θα σας αποσταλούν, η υπεύθυνη συντονίστρια θα σας στείλει επιπλέον επιλογές μέχρι να καταλήξετε στην τελική επιλογή δότριας.

b. Γονότυπος Με την επιλογή γενετικού ελέγχου, η δότρια εξετάζεται για 302 υπολειπόμενα γονίδια. Ο παροχέας σπέρματος (σύζυγος η δότης) μπορεί επίσης να εξεταστεί στα ίδια νοσήματα προς αποφυγή ανάπτυξης εμβρύων με οποιαδήποτε από τις 302 γενετικές ασθένειες που περιλαμβάνει η εξέταση. Αυτός είναι, σήμερα, ο καλύτερος δυνατος έλεγχος όσον αφορά γενετικά νοσήματα σε περιπτώσεις δωρεάς ωαρίων.

Egg donation Preparation

Προετοιμασία

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ωάρια, ο κύκλος σας όπως και ο κύκλος της δότριας θα συγχρονιστούν και η διέγερση θα ξεκινήσει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει υπό την επίβλεψη των γιατρών μας στην κλινική Πεδιαίος και των γιατρών στο δικό σας κέντρο γονιμότητας.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε παγωμένα ωάρια, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας χωρίς να χρειαστεί συντονισμός με τη δότρια.

Γονιμοποίηση & Εμβρυομεταφορά

3. Γονιμοποίηση & Εμβρυομεταφορά

Η διαδικασία σε κλινική της επιλογής σας. Συνεργαζόμαστε με κλινικές γονιμότητας σε όλο τον κόσμο, έτσι μπορείτε να προχωρήσετε με τη θεραπεία σας χωρίς να χρειαστει να ταξιδέψετε στο εξωτερικο. Η κλινική σας μπορεί να προχωρήσει με κρυοσυντήρηση του δείγματος σπέρματος και να μας το αποστείλει για γονιμοποίηση και δημιουργία εμβρύων. Έπειτα, θα προχωρήσουμε με κρυοσυντήρηση των εμβρύων και απευθείας αποστολή τους στην κλινική σας για εμβρυομεταφορά ανάλογα με το δικό σας πρόγραμμα.

Η διαδικασία στην κλινική Πεδιαίος. Η δέκτρια και ο σύντροφος της επισκέπτονται την Κύπρο για 3-5 μέρες. Παίρνουμε το φρέσκο δείγμα σπέρματος και γονιμοποιούμε τα ωάρια της δότριας. Η ανάπτυξη των εμβρύων διαρκεί περίπου 3-5 ημέρες και τότε προχωράμε με την εμβρυομεταφορά στη μήτρα της δέκτριας. Εάν ο παροχέας σπέρματος δεν μπορεί να ταξιδέψει, ή η δέκτρια επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κύπρο για μικρότερο χρονικό διάστημα, μπορούμε να συντονιστούμε με την κλινική σας για κρυοσυντήρηση και αποστολή του σπέρματος σε εμάς πριν το ταξίδι σας στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, τα έμβρυα θα δημιουργηθούν και θα βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη έτσι ώστε εσείς να επισκεφτείτε την κλινική μας μόνο τη μέρα της εμβρυομεταφοράς, εξοικονομώντας σημαντικό ταξιδιωτικό χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: coord@pedieosivf.com.cy
Τηλ: +357 22670850
Τηλεφωνήστε μας ή επισκεφθείτε το γραφείο μας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις εντός 24 ωρών τις εργάσιμες ημέρες.