Εξωσωματική με Δωρεά Ωαρίων

Εγγύηση βλαστοκύστης

Γενετικός έλεγχος για 303 γονίδια

Πρόγραμμα δωρεάς Φρέσκα και Παγωμένα

Όλες οι εθνοτικές ομάδες είναι διαθέσιμες

Σχετικά με τη Θεραπεία

Η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια δοτριας είναι μια επιλογή γονιμότητας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και όπου η μητέρα δεν μπορεί να παράγει βιώσιμα ωάρια. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση ωαρίων από μια προσεκτικά ελεγμένη και υγιή δότρια. Τα ωάρια των δοτριων γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συντρόφου ή του δότη σε εργαστηριακό περιβάλλον, δημιουργώντας τα έμβρυα.

Αυτά τα έμβρυα στη συνέχεια μεταφέρονται στη μήτρα της ασθενούς, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης. Η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια δότριας προσφέρει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες γονιμότητας που σχετίζονται με τα ωάρια, παρέχοντας ένα μονοπάτι προς τη γονεϊκότητα χρησιμοποιώντας υγιή και υψηλής ποιότητας ωάρια δότριας.

IVF with egg donor

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από αυτή τη θεραπεία;

Η δωρεά ωαρίων ακολουθείται από γυναίκες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ωάρια για να τεκνοποιήσουν. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα χρειάζεται να προχωρήσει με δωρεά ωαρίων:

 • Ανεπάρκεια ωοθηκών
 • Πρόωρη εμμηνόπαυση
 • Βλάβη ωοθηκών μετά από εγχείρηση, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία
 • Κληρονομικές γενετικές παθήσεις
 • Επανειλημμένη ανεπάρκεια ανταπόκρισης ωοθηκών σε προηγούμενους κύκλους εξωσωματικής

Ποσοστά Επιτυχίας

Τα ποσοστά επιτυχίας μας σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης με φρέσκα και παγωμένα ωάρια δοτριών το 2019 ήταν στο 79%. Η πιο πάνω γραφική παράσταση παρουσιάζει τα ποσοστά επιτυχίας μας σε εγκυμοσύνες του 2019 σε σύγκριση με τα πιο πρόσφατα ποσοστά επιτυχίας της SART (Society For Assisted Reproductive Technology), Οργανισμός Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τα οποία συνδυάζουν τα δημοσιευμένα αποτελέσματα όλων των κέντρων στις ΗΠΑ που παρέχουν θεραπείες εξωσωματικής με φρέσκα και παγωμένα ωάρια δοτριών.

Κλινική Πεδιαίος

2019

79%

2018

61%

2017

59%

2016

62%

SART (US)

2018

50%
egg donors cyprus

Οι Δότριες μας

Έχουμε ποικίλες εθνικότητες δοτριών, που προέρχονται από πολλά διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, επομένως είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Οι δότριες μας περνούν από μια πολύ αυστηρή διαδικασία ελέγχου που συμμορφώνεται με το EU Tissues and Cells Directive, Health Canada, τον FDA (ΗΠΑ) και το HFEA στο Ηνωμένο Βασίλειο (Human Fertilization and Embryology Authority). Περιλαμβάνει:

 • Φυσική αξιολόγηση
 • Ορμονικός ελεγχος AMH για τα επίπεδα γονιμότητας
 • Ερωτηματολόγιο προσυμπτωματικού ελέγχου που περιλαμβάνει το δικό τους ιατρικό ιστορικό και της οικογένειάς τους
 • ΣΜΝ
 • Ψυχολογική αξιολόγηση Γενετικός έλεγχος για 303+ γονίδια.

Αυτό το επίπεδο γενετικών εξετάσεων είναι ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο στη θεραπεία δωρεάς ωαρίων.

Βρείτε Δότρια Ωαρίων

ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο στη θεραπεία δωρεάς ωαρίων

Στο κέντρο εξωσωματικής Pedieos, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία και αποτελέσματα. Η ευεξία και η επιτυχία σας είναι οι κύριες προτεραιότητές μας, και λαμβάνουμε κάθε μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι το ταξίδι σας προς τη γονεϊκότητα υποστηρίζεται από τα υψηλότερα πρότυπα φροντίδας.

Το περιεκτικό γενετικό μας τεστ αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο προηγμένα πρότυπα στον τομέα της θεραπείας με δωρεά ωάριων. Ο εντοπισμός μεταλλάξεων που ενδέχεται να προδιαθέτουν γενετικές παθήσεις μας βοηθά να λαμβάνουμε ενημερωμένες αποφάσεις, να μειώνουμε τον κίνδυνο κληρονομικών παθήσεων και να παρέχουμε υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης στη διαδικασία επιλογής δότριας.

Γενετικός έλεγχος για 303 γονίδια

Όλες οι δότριες ελέγχονται για εώς και 303+ υπολειπόμενα γονίδια, συμπεριλαμβανομένων των γονιδίων της Κυστικής Ίνωσης (CF), του συνδρόμου Ευθραύστου Χ (Fragile X Syndrome), της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και της Θαλασσαιμίας. Επιπρόσθετα πραγματοποιείται εξέταση καρυοτύπου. Αυτό το επίπεδο γενετικών εξετάσεων είναι ένα από τα ανώτερα στον κόσμο όσον αφορά τις θεραπείες που γίνονται με δωρεά ωαρίων.

Καρυότυπος

Η ανάλυση του καρυότυπου μας επιτρέπει να εξετάσουμε τη δομή και τον αριθμό των χρωμοσωμάτων στα κύτταρα της δότριας, βοηθώντας στον εντοπισμό πιθανών χρωμοσωμικών ανωμαλιών. Αυτό το σημαντικό βήμα ενισχύει τη διαδικασία ελέγχου προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο λεπτομερούς αξιολόγησης και ενισχύει περαιτέρω την ποιότητα και την αξιοπιστία της εξωσωματικής θεραπείας με ωάρια δότριας.

Πρόσβαση στο DNA της δότριας επ-αόριστον

Κάτι που πιστεύουμε ότι είναι μοναδικό για την Τράπεζα Ωαρίων μας είναι ότι διατηρούμε δείγματα DNA για όλες τις δότριες επ-αόριστον, επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε τυχόν επιπρόσθετες εξετάσεις στο μέλλον εάν χρειαστεί.

Η Ιστορία μας

Το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος ασχολείται με τη Δωρεά Ωαρίων από την αρχή της ιστορίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σε μια από τις σημαντικότερες μας επιτυχίες, το βιβλίο ρεκόρ Guiness δημοσίευσε το επίτευγμα μας το 1992 & 1993

Η πιο ηλικιωμένη μητέρα που έφερε παιδί μετά από Τεχνητή Γονιμοποίηση: Μια γυναίκα ηλικίας 49 ετών και 54 ημερών (γεννημένη στην Κύπρο) έφερε στη ζωή με καισαρική τομή ένα κοριτσάκι βάρους 2850 γραμμαρίων τον Οκτώβριο του 1990. Το γονιμοποιημένο ωάριο είχε μεταφυτευθεί στη μήτρα της ασθενούς υπό την επίβλεψη του Δρ. Κρίνου Τροκούδη, Διευθυντή του Κέντρου Τεχνητής Γονιμοποίησης την κλινικής Pedieos στη Λευκωσία, Κύπρος.

Εγγύηση

Προσφέρουμε τα παρακάτω πακέτα και εγγυήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι το σπέρμα που χρησιμοποιείται πληροί τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και είναι φυσιολογικό.

Basic
2 Βλαστοκύστες
 • Γενετικός έλεγχος: 0 γονίδια
Αίτηση
Lite
2 Βλαστοκύστες
 • Γενετικός έλεγχος: 3 γονίδια
Αίτηση
 • Εάν σχηματιστούν λιγότερες βλαστοκύστες από τις εγγυημένες, θα αντικαταστήσουμε τα ωάρια έως και δύο φορές σε μια προσπάθεια να τηρήσουμε την συμφωνημένη παγκόσμια εγγύηση.
 • Τα ωάρια που θα αντικατασταθούν μπορεί να είναι είτε από την ίδια δότρια (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τους) ή από νέα δότρια. Εάν δεν υπάρχουν άλλα ωάρια από την ίδια δότρια, η διαδικασία εύρεσης δότριας θα ξεκινήσει ξανά για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή εναλλακτική λύση.
 • Στην απίθανη περίπτωση που δεν σχηματιστούν βλαστοκύστες, ο ασθενής λαμβάνει πλήρη αποζημίωση και δεν έχει καμία οικονομική υποχρέωση έναντι του Κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης Pedieos.
 • Όταν η εγγύηση είναι για 1 ή 2 βλαστοκύστες, ή έμβρυα 3ης μερας, εννοούμε σαν ελάχιστη εγγύηση. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα έμβρυα. Αν δημιουργηθούν περισσότερα από τα εγγυημένα έμβρυα, εννοείται πως θα δοθούν στους ασθενείς χωρίς επιπλέον χρέωση.

Τι περιλαμβάνεται;

 • Εισαγωγή και Διαχείριση ασθενούς
 • Συντονισμός κύκλου
 • Παρακολούθηση και προετοιμασία δότριας
 • Φαρμακευτική αγωγή και αποζημίωση δότριας
 • Ωοληψία και αναισθησία
 • Προετοιμασία σπέρματος
 • Γονιμοποίηση και καλλιέργεια εμβρύων (ICSI αν χρειαστεί)
 • Πρώτη εμβρυομεταφορά
 • Πρώτη εξέταση εγκυμοσύνης (Ποσοτικό hCG)

Δεv Συμπεριλαμβάνονται

 • Αιματολογικές εξετάσεις δέκτριας
 • Παρακολούθηση και προετοιμασία δέκτριας
 • Φαρμακευτική αγωγή δέκτριας

Επιπρόσθετες Υπηρεσίες

 • Γενετικός έλεγχος παροχέα σπέρματος
 • Ανάλυση σπέρματος
 • Βιοψία εμβρύων (PGT)
 • Κρυοσυντήρηση και φύλαξη εμβρύων
 • Εμβρυομεταφορές κατεψυγμενων εμβρυων.

Ανωνυμία

Κάθε χώρα έχει τη δική της πολιτική όσον αφορά την ανωνυμία των δοτριών. Σε χώρες που ακολουθούν την πολιτική της ανωνυμίας, το παιδί και οι γονείς δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη. Εάν η διαδικασία είναι μη-ανώνυμη, το παιδί (αλλά όχι οι γονείς) μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη σε μια συγκεκριμένη ηλικία (14, 16 ή 18 χρονών- σύμφωνα με τη χώρα).

Τράπεζες σπέρματος και ωαρίων σε όλο τον κόσμο είναι αναγκασμένες να ακολουθούν τους κανονισμούς και την πολιτική κάθε χώρας όταν αποστέλλουν γαμέτες που θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία εμβρύων και εμβρυομεταφορά. Ασθενείς που κάνουν τη θεραπεία τους στην Κύπρο πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της μη-ανώνυμης διαδικασίας.

Egg donation Anonymity
IVF with Egg donor

Όριο ηλικίας

Το ανώτατο όριο ηλικίας για δέκτριες ωαρίων είναι τα 50 έτη. Όσες γυναίκες είναι άνω των 50 ετών, μπορούν να αιτηθούν στο Συμβούλιο Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για εξαίρεση.

Η Διαδικασία μας

IVF with egg donor

1. Επιλογή Κατάλληλης Δότριας

α. Εύρεση Φαινοτύπου.Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε την δική σας δότρια στην online βάση δεδομένων μας και να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό βάσει των απαιτήσεών σας. Υπάρχουν εκτεταμένα φίλτρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την δότρια που είναι κατάλληλη για εσάς.

Πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων Δοτριών

Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να σας βρούμε εμείς δότρια, μπορείτε να συμπληρώσετε την Φόρμας 2, βάζοντας με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά σας όπως και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της δότριας. Αυτές οι πληροφορίες, σε συνδυασμό με μερικές φωτογραφίες από εσάς, θα χρησιμοποιηθούν για αντιστοίχιση του φαινότυπου σας. Μια από τις συντονίστριες μας θα σας αποστείλει τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά το Προφίλ Δοτριών για να τις μελετήσετε. Εάν δεν είστε εντελώς ικανοποιημένοι με τις επιλογές που θα σας αποσταλούν, η υπεύθυνη συντονίστρια θα σας στείλει επιπλέον επιλογές μέχρι να καταλήξετε στην τελική επιλογή δότριας.

b. Γονότυπος Με την επιλογή γενετικού ελέγχου, η δότρια εξετάζεται για 303 υπολειπόμενα γονίδια. Ο παροχέας σπέρματος (σύζυγος η δότης) μπορεί επίσης να εξεταστεί στα ίδια νοσήματα προς αποφυγή ανάπτυξης εμβρύων με οποιαδήποτε από τις 303 γενετικές ασθένειες που περιλαμβάνει η εξέταση. Αυτός είναι, σήμερα, ο καλύτερος δυνατος έλεγχος όσον αφορά γενετικά νοσήματα σε περιπτώσεις δωρεάς ωαρίων.

Egg donation Preparation

Προετοιμασία

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ωάρια, ο κύκλος σας όπως και ο κύκλος της δότριας θα συγχρονιστούν και η διέγερση θα ξεκινήσει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει υπό την επίβλεψη των γιατρών μας στην κλινική Πεδιαίος και των γιατρών στο δικό σας κέντρο γονιμότητας.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε παγωμένα ωάρια, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας χωρίς να χρειαστεί συντονισμός με τη δότρια.

Γονιμοποίηση & Εμβρυομεταφορά

3. Γονιμοποίηση & Εμβρυομεταφορά

Η δέκτρια και ο σύντροφος της επισκέπτονται την Κύπρο για 3-5 μέρες. Παίρνουμε το φρέσκο δείγμα σπέρματος και γονιμοποιούμε τα ωάρια της δότριας. Η ανάπτυξη των εμβρύων διαρκεί περίπου 3-5 ημέρες και τότε προχωράμε με την εμβρυομεταφορά στη μήτρα της δέκτριας. Εάν ο παροχέας σπέρματος δεν μπορεί να ταξιδέψει, ή η δέκτρια επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κύπρο για μικρότερο χρονικό διάστημα, μπορούμε να συντονιστούμε με την κλινική σας για κρυοσυντήρηση και αποστολή του σπέρματος σε εμάς πριν το ταξίδι σας στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, τα έμβρυα θα δημιουργηθούν και θα βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη έτσι ώστε εσείς να επισκεφτείτε την κλινική μας μόνο τη μέρα της εμβρυομεταφοράς, εξοικονομώντας σημαντικό ταξιδιωτικό χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: coord@pedieosivf.com.cy
Τηλ: +357 22670850
Τηλεφωνήστε μας ή επισκεφθείτε το γραφείο μας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις εντός 24 ωρών τις εργάσιμες ημέρες.